Općina Vrsi je jedna od najmlađih općina u Republici Hrvatskoj. U sastavu Općine Vrsi su dva naselja: Vrsi i Poljica. Općina je smještena na malom poluotoku na krajnjem sjeverozapadnom dijelu sjeverne Dalmacije, oko 20-ak km udaljeno od Zadra.

Općina Vrsi obiluje kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. Stanovnici se pretežito bave poljoprivredom, turizmom i pomorstvom. Od 1970.-ih do 1990.-ih godina Općina je imala tri stotine aktivnih pomoraca. Pomorstvo je velikim dijelom pridonijelo izgradnji turističke infrastrukture i prelijepih apartmana uz samu obalu.

Općina svake godine subvencionira kupovinu sadnica maslina te vinove loze za svoje mještane. Također, Općina je član LAG-a Bure, udruženja devet općina sa zajedničkim ciljem postizanja održivog i integriranog razvoja cjelokupnog područja, posebice s naglaskom na ruralni razvoj.

Jedno od najvećih prirodnih bogatstava Općine Vrsi je prekrasna i razvedena obala duga 34 km. Obalom dominiraju prirodne uvale i skrivene plaže dok se na predjelima Mulo i Zukve mogu naći urbane plaže sa osvjetljenim šetnicama. U Općini Vrsi djeluju brojna obiteljska gospodarstva koja su predstavljena na ovoj web stranici.